RISANKA – BAZA KORNATI

Posted on by

Pozdrav iz naše kornatske baze!

Na SZ delu Kornata, v varnem zavetju uvale Šipnate najdete našo športno bazo z dvajsetimi morskimi kajaki in dvema jadrnicama Seascape 18. V Nacionalnem parku Kornati množica skoraj nenaseljenih otočkov ponuja okolje pisano na kožo športnikom, ki vas navdušuje neokrnjena narava, pridih preteklosti in preprostosti.

Naša baza Risanka je odprta celo leto. Pri nas si lahko sposodite morski kajak z opremo ali jadrnico, lahko pa se pridružite eni izmed tur, ki jih organiziramo v tem kotičku raja.

Veslaške ture so vodene in odkrijejo vam najlepše kotičke S dela Kornatov. Okolje, ki izgleda grobo je polno zanimivosti, ki so skrite očem običajnih turistov. V dnevnih turah združimo veslanje, kopanje in krajše sprehode, vse skupaj pa prilagodimo vašim zmožnostim in željam. Vsak večer se vrnemo v bazo.

Jadranje s Seascape18 je poseben užitek. Organiziramo krajše in daljše tečaje jadranja s to malo lepotičko. Krajši, trodnevni tečaj je lahko uvod v vaše nadaljne samostojne jadralske počitnice. Mogoče je pa Kornatska avantura, organizirano in vodeneno skupinsko jadranje med otočki kornatskega arhipelaga, tisto pravo za vas. Skupino ponavadi sestavljajo štiri Sc18 in spremljevalni čoln.

IMG_1801

Risanka je lahko vaše izhodišče. V treh sobah sprejmemo do 10 gostov, prostor za par šotorov je v senčnem vrtu.
Kljub temu, da Kornati nimajo urejene infrastrukture, vam naša baza ponuja: pitno vodo, toplo vodo, elektriko za polnjenje elektronskih naprav in hladno pijačo. Internet je na razpolago v omejenem obsegu, za vremenske napovedi in e-mail.

Z našimi gosti na morju smo v stalni povezavi in vse nepredvidene situacije lahko hitro uredimo.

Ponujamo vam zajtrke in večerje, lahko pa si kuhate tudi sami. Hrana, ki jo pripravljamo je sezonska, pridelana ali ulovljena lokalno.
Najbližja trgovina je na sosednjem Dugem otoku v mestecu Sali in lahko se zanesete na nas, da vam stvari, ki jih boste potrebovali, tudi pripeljemo.

Za vas bo skrbela ekipa izkušenih morjeplovcev in lokalnih vodičev in prepričanai smo, da vam bodo počitnice na Kornatih še dolgo ostale v lepem spominu.

Morski pozdrav!
Ekipa RisankeIMG_1657