Baza Risanka

Posted on by

 

Nacionalni park Kornati

Skoraj 100 otočkov arhipelaga Kornati, ki so bili leta 1980 razglašeni za nacionalni park skriva mnogo lepot in odkriva mnogo skrivnosti neokrnjene divjine.
Ostanki preteklosti, bogata flora in favna, znameniti klifi, bivanje v odvisnosti od vetrov in suhozid kot prepoznaven element otoka, dodajo okolju poseben čar.
Rahlo odmaknjeni od kopnega z zmerno toplim mediteranskim podnebjem ponujajo 2700 sončnih ur na leto. Večinoma apnenčasti so Kornati izpostavljeni zakrasevanju. Izrazite jame, lokve, garme ( strmo usekane uvale ) imajo v vsakem letnem času malo drugačen čar. Lepota Kornatov pa se skriva tudi v ljudeh, ki tam živijo. Njihova iskrena prijaznost je neprecenljiv dodatek ki smo ga v vrvežu časa izgubili.

Risanka

Tik ob morju, na otoku Kornat, v uvali kjer so bile nekoč soline vas čakajo seakayaki in Seascape18. Pripravili smo vam veslaške in jadralske avanture, ki vam bodo odkrile najlepše kotičke Kornatov, uvale Telašćica in Dugega otoka.

Dostop s katamaranom ali ladjo: G&V Line ( Zadar – Sali )
Dostop s trajektom: Jadrolinija ( Gaženica – Brbinj )
Zbirno mesto v Saliju: Maritimo caffe bar

V dnevnih turah združujemo ob aktivnih športnih dejavnostih še krajše in daljše sprehode, kopanje, jogo in vse skupaj prilagodimo vašim željam.
Kljub temu, da vam je aktivno preživljanje dopusta v krvi in vas pogledi na grobo obalo navdušujejo, je včasih zares prijetno samo poležavati v vrtu. Torej ne samo aktivni oddih ampak tudi čas miru in počitka v Risanki.