Kornati

Posted on by

 

IMG_1813

Kornati, čarobno lepi otočki pod zaščito Unesca, so kot izjemna naravna dediščina 89 otočkov, otokov in grebenov z 2700 sončnimi urami na leto, po besedah G.Bernarda Shawa nastali iz solz, zvezd in diha.

Za veslaški potep po kornatskem arhipelagu skorajda ni besed, ki bi ga opisale. Veslanje med otočki je nepozabna dogodivščina. S sea kayaki jim pridemo blizu, izstopamo na krajih, mimo katerih smo vedno lahko le jadrali, osvajamo vrhove, ki nudijo odbite razglede, plavamo v sinjini, veslamo z vetrom v laseh. Divja narava v kateri je skrito polno malih presenečenj vas bo navdušila.

ZAHTEVNOST – Tura je vodena in primerna tudi za začetnike.

POTREBNA OPREMA – Čelna lučka, spalna vreča, obleka in obutev za veslanje, kopalke, brisača, suha vreča, maska, zaščita pred soncem.

OSTALE POMEMBNE INFORMACIJE – V naši mali športni bazi na otoku Kornat vas bo čakala vsa osnovna veslaška oprema; čoln s krmilom, krovnica, rešilni jopič, veslo.

Če vam je ljubše samostojno velsanje po kornatskem arhipelagu in imate zadostno znanje veslanja in poznate okolje, da boste na poti varni si lahko pri nas čoln tudi sposodite.

DSCN0221